Naročite primerno količino poslovnih daril. Ta je odvisna od velikosti vašega podjetja in števila poslovnih partnerjev. Če imate malo poslovnih partnerjev, se lahko odločite za bolj unikatna in izbrana poslovna darila, ki jih lahko prilagodite posebnostim partnerskega podjetja.

V primeru, da ima partner pisarno s kuhinjskim kotom, mu lahko podarite set skodelic, zelo izbrane čaje ali kavo. Če veste, da je partner mnogo na poti, mu lahko podarite dežnik. Običajno pa imajo podjetja več poslovnih partnerjev in poslovna darila izbirajo v paketu. V tem primeru dobro ocenite, koliko poslovnih daril potrebujete v letu, za katero jih naročate.

Dvakratno podarjanje istega darila poslovnemu partnerju je skrajno neprimerno, saj s tem kažete bodisi, da imate poslovna darila na zalogi, ki jo hočete sprazniti, bodisi, da ste skrajno neinovativni, kar ni vrlina sodobnega poslovnega sveta.

Da bi se izognili velikim zalogam, lahko tudi poslovna darila naročate v skladu s poslovno prakso Just in time. S ponudnikom, se domenite za daljše sodelovanje, povprašajte za čas, v katerem so vam izbrana poslovna darila lahko na voljo, in jih tako naročite ob ravno pravšnjem času glede na vaše zaloge. S tem boste zmanjšali stroške zalog, predvsem pa se izognili temu, da bi vam stara poslovna darila zasedala prostor in vaše misli o tem, kako se jih znebiti.